Gs communicationskills

Jag och G hade haft det lite struligt ett tag efter ett flertal missförstånd som grundat sig i Gs oförmåga att svara i telefonen, hålla avtalade tider och allmänt bara inte varit delaktig i relationen. Vi hade försökt prata om det flera gånger, men han bara somnade, ibland på mig.

En av mina bästa vänner skulle komma och hälsa på mig i helveteshålan där han bodde men beklagade sig över att det inte fanns en biltvätt där. G erbjuder sig att ta med hennes bil till brandstationen, där han jobbade, och tvätta den så kunde vi fika så länge.
Vi passar på att bubbelgumssnacka i några timmar och när vi kommer tillbaks till brandstationen har han mer eller mindre kört en proffsrekond på hennes bil. Bilen glänste både utanpå och inuti, på marken brevid låg en liten hög med skräp och han hade till och med vikt ihop babyfiltar och lagt i en prydlig hög i bakluckan.
Jag och min kompis går runt bilen och tittar som i chock för vi har aldrig sett den så fin förut. G är genomsvettig och tokhungrig för han har skippat lunchen för att fixa bilen.
När vi kommer hem till honom och han sätter sig för att äta så berättar jag för honom hur mycket jag verkligen uppskattar att han tog sig tid och gjorde ett så fint jobb men påpekar också att man inte kan lösa kommunikationsproblem genom att städa någons bil. Precis då höll han på att stoppa gaffeln i munnen men stannar upp och tittar förskräckt på mig.
"Va? Men, jag har ju städat hennes bil i flera timmar!"

Gästinlägg - Crazy Bitches

 

Bare with me när jag passar på att generalisera lite…

Fenomenet jag vill prata om är det vi kallar ”Crazy Bitches”(ja jag hittade just på namnet själv). En Crazy Bitch, eller en ”CB” är en tjej som freakar ut på killen för småsaker, överdriver samt överanalyserar allt han säger och gör osv. Anledningen till att jag vill prata om detta är för att jag har funnit den utlösande faktorn!!!

 

Den utlösande faktorn är ytterligare ett fenomen som vi på svenska kallar MÄN, en hårig varelse med mörkare röst och bredare axlar än vi kvinnor, lätta att känna igen. Män berättar och delar många historier om CBs, vilket oftast är hårresande historier som skrämmer upp alla som hör de.

 

Nu kommer vi till problemet i fråga… ni kan säkert känna igen er i ett scenario där ni just sett en skräckfilm eller hört en skräckhistoria och känner er lite smått uppskrämda. När man går och lägger sig tycker man sig se skuggor dansa på väggarna, fotsteg knaka ute i hallen och märkliga ljud komma utifrån fönstret – ni skapar helt enkelt en egen skräckhistoria som egentligen inte existerar.

 

Det jag vill ha sagt är att CBs inte finns – de skapas av män och deras uppskrämda fantasier. Män antar att alla tjejer är likadana. De antar att kvinnan freakar ut, överdriver och överanalyserar. Så fort en kvinna ifrågasätter eller kanske klagar på något mannen har gjort så utgår han ifrån att en storm är på väg att bryta ut. Mannen räddar därför sitt eget skinn genom att fly ifrån stormen. Kruxet med detta är att när mannen flyr undan problemet istället för att förklara det så uppstår istället nya problem. Kvinnan börjar undra vad fan som händer, mannen fortsätter att fly, kvinnan börjar tänka tillbaka på er senaste tid ihop för att försöka lokalisera problemet, mannen flyr lite till, kvinnan börjar bli desperat och ser alla sina brister tydligare än nånsin, mannen flyr ännu mer, kvinnan förvandlas till en fulländad Crazy Bitch.

 

Hur undviker vi lättast en sådan händelse och ett uppvaknande av en CB? Läs och lär, puckon!

 

Sluta tro att ni vet hur alla kvinnor fungerar, VI ÄR OLIKA!

 

Sluta bli rädda för kvinnors frågor, ni är det fysiskt starkare könet – vi är inte farliga för er!

 

Sluta tro att saker blir bättre genom att fly, ALLA kvinnor uppskattar ärlighet, vad det än är!

 

Sluta vara så lättskrämda och ställ er upp och bete er som de vuxna män ni är!!!

 

 

Jag kan dock avsluta med att säga att jag även stött på en del frigående CBs… de är inte roliga att ha med att göra, så om ni följer råden ovan och hon fortfarande freakar på er: THAT is when you run!

Stockholm

Det här är ett stort steg för mig, men nu är det dags att outa idiotfanskapet som är den största inspirationskällan till den här bloggen.

Så här kommer det; Stockholm (del 2)

G skulle fylla år och jag tyckte att vi kunde åka till Stockholm och göra nåt kul den helgen. Han svarar med att det ville han gärna göra, men det skulle nog inte gå eftersom han inte hade råd.
Helgen ifråga var påsken förra året och jag ringer på fredagsmorgonen men han svarar inte, vilket var helt normalt för honom. På kvällen ringer han tillbaka och säger att han har varit upptagen hela dagen med att meka med sin motorcykel. Jag frågar om vi ska ses nåt i helgen för annars gör jag andra planer.
Han svarar att det hade han gärna gjort, men han har åkt till Stockholm.

Krog-ragg

För lite drygt en vecka sen var jag ute med en kompis. Hon skulle ut och röka och jag pallade inte att frysa så jag satte mig och väntade på henne inne på stället. En kille kommer fram till mig och börjar prata, hans öppningfras var att jag var söt. Jag är oftast ganska kung på att dissa på ett hårt sätt men jag hade tråkigt och killen verkar lite ok ändå så jag tänker att vafan, jag kan prata med honom en stund. Jag frågar honom vad söt har med saken att göra, han svarade med att eftersom jag är så söt så ger jag honom höga förhoppningar. Jag tänker tyst för mig själv att oj, han har inte sett How I met Your Mother och har alltså inte upptäckt sambandet crazy/hot hos tjejer (vilket jag givetvis har en manlig motsvarighet som kallas stupid/hot, men det blir ett annat inlägg om jag orkar).
Han frågar efter mitt nummer och av någon anledning känner jag att ok, han kan få det. Jag har som policy att inte lämna ut mitt nummer till någon, never ever, eftersom jag helt enkelt inte pallar med att messa och hålla på med nån puckad kille (min bittra och utmattade inställning till alla killar, jag vet att jag generaliserar, stäm mig för förtal, jag bryr mig inte). Medan jag knappar in mitt nummer undrar jag för mig själv varför jag gör det här, jag funderar på om jag ska knappa in nån annans nummer, eller kanske bara ändra sista siffran. Men nej, jag knappar in hela mitt riktiga nummer. Fuck. Jag ger tillbaka hans mobil och säger att det är min starka rekomendation att han låter bli att använda det. Varför? frågar han. För att jag är en crazy motherfucker, svarar jag. Han säger att han antar utmaningen. Suck. Aja, jag får skylla mig själv.

Onsdag veckan efter får jag ett mess. Han har alltså kört stenhårt på tredagarsregeln, det gamla tricket. Han skriver "Whazzup niggah" eller nåt i den stilen. OM det någonsin funnits ett uns av möjlighet att jag hade pallat att svara så sköt han den möjligheten i foten direkt. N-ordet använder man inte i min närvaro, never ever. Jag raderar messet direkt men efter nån timme får jag ett till "Sluta göm dig motherfucker".
Jag raderar även det messet.

Ikväll fick jag ännu ett "CHA TRÅKO"

Jag uppskattar givetvis uppmärksamheten. Jag skulle gråta floder om något skulle hända mitt ansikte och jag mot förmodan skulle tvingas utveckla en personlighet, alt agera mer stabilt för att kompensera fysiska brister. Jag älskar givetvis att få så mycket uppmärksamhet att jag kan ha min egna lilla interna humor på hur taskigt jag kan dissa killar.
Jättehemskt och omoraliskt. Jag har dåligt samvete över ett par killar faktiskt.
Men det är som det är, krogen är en köttmarknad och jag spelar spelet och även om jag dissar på ett hårt sätt kan jag verkligen uppskatta killar som vågar ta chansen. Jag har tillbringat många kvällar med att prata med killar som verkligen inte har en chans nånstans, men dom har varit trevliga och approachat mig som en kompis och inte som kladdande äckel.

Så mitt tips till killar är följande; Ta fler chanser, våga prata med tjejer för det kan inte bli värre än att man får ett nej. Men snälla, snälla killar, gör det på ett normalt sätt. Var er själva, läs av tjejens kroppsspråk, var rolig och avslappnad. Ge EN komplimang och prata sen om annat, men inte jobb för det är tråkigt, andra grejer, som till exempel andra som står i närheten, det finns ju alltid nån i närheten som är apfull som man kan skratta åt.
Om ni får numret så messa direkt, ba för att säga att det var trevligt att träffas, hoppas du kommit hem ok, hörs i veckan. Ingen pallar med nåt konstigt. Ingen har lust med nån jobbig attityd eller konstiga saker.

"Whazzup niggah" hamnar på topp tio av mongoloida första mess jag har fått. Bra jobbat där kemi-ingenjören..