Ett av mina nyårslöften

Min nyårspresent till Retard, anekdoter om dumma killar.
 
Man vill ju tro att vuxna människor kan bete sig professionellt och ansvarfullt på sina arbeten, men nej då, så är det inte alls.
 
Det här hände för ett tag sen, no names mentioned men ni som fattar, fattar helt enkelt ;)
En kille har sovit över hos mig och ska nästa morgon åka till domstolen och döma som den förtroendevalda politikern han var.
Senare på kvällen kommer han tillbaks till mig och ger mig mina trosor från gårdagen.
Killen har alltså på fullaste allvar suttit och dömt folk med mina använda trosor i fickan.
 
Meanwhile, in Göteborg, så har en högt uppsatt chef ett viktigt möte med andra chefer. Han ber mig messa regelbundet mellan två utpekade klockslag och berätta för honom vad jag och en annan tjej skulle göra med honom. Han går in i mötet väl förberedd med en mapp som han lägger i sitt knä.
 
En annan kille ber om en namnsdagpresent. Det blir som han vill och han får på morgonen en bild och ett mess. Han, som tyvärr inte var förberedd med en mapp i knät, kunde sedan inte gå med de andra och fika på rasten.
 
Gott nytt år!
 
Jag går nu in i en ny celibat-period i hopp om att när jag återvänder hittar jag en kille som kan komma med en utmaning åt mig.
 
 

Sista dagen på 2012; we are loosing hope

Så här dag två av bakfyllan kan jag äntligen sitta upp och vill nu dela med mig av kvällen.
 
Inte så mycket dumma killar som dumma jag.
 
Vi är ute och firar en kompis som fyllde år. Vi tänkte att det är värt ett extra firande och går all-in med drinkar non-stop.
Jag ser en kille några bord bord och dreglar mer än jag borde in a pupblic place men han raggar på en tjej som inte var så snygg. Tjejen går iväg och jag passar på att fråga honom om han håller med om att han är för snygg för den där tjejen. Han tittar upp och svarar "nej, det tycker jag faktiskt inte". Jag säger "ok, good luck with that" och går tillbaks.
Den här bloggen handlar alltså inte om den killen för han hade det alla killar bör ha; en ryggrad.
 
Vi går vidare till nästa ställe och jag får uppdraget att kolla om en kompis till min kompis är där. Tanken var att jag lite diskret skulle kolla men jag har ju inte träffat den här killen och har inte heller något ansiktsminne så jag går fram till varenda kille på stället och frågar om han är *******. Hittade ett bord med killar som hade en ostbricka, jag stannade och åt upp deras ost och heightnazi som jag är dissar jag den som raggar på mig eftersom han var kortare än mig (går icke, inte ens för Eminem).
 
Vi åker taxi hem, min kompis åker vidare för en bortamatch och jag släpps av själv, orkar inte gå hem (ca 50 m) så jag sätter mig för att vila på en bänk i en busskur. Efter en stund blir jag väckt av en man som säger att han kan köra hem mig, för där kan jag ju inte sova. Jag tittar upp och frågar om han känner mig, har vi träffats förut. Han säger nej och erbjuder sig ännu en gång att köra hem mig. Jag säger att det är lugnt, jag bor här men orkade inte gå in. Jag tittar upp och ser hans bil parkerad med passagerardörren öppen och inser att om jag sätter mig i den bilen kommer jag bli inlåst i en källare i 24 år så jag stapplar hem istället.
 
Så idag, två dagar senare ska de två sunkigaste tjejerna i Stockholm duscha och borsta tänderna så vi kan peppa om inför nyårsafton.
 
Och kom ihåg alla dumma killar, om du inte pallar att svara på ett mess bör du inte ljuga om att telefonen är död. År nästan 2013 ser man nämligen klockslag när folk läser sina meddelanden.
Vårt förslag till nyårslöfte för alla killar blir därmed att odla ryggrad.
 
Palla töntar liksom.

Stilpolisen får panik

Vad är det med killar och plastpåsar?

Det är inte ok att ta med sig finskorna till festen i en påse från Bolaget. Det är heller inte ok att komma på en föreläsning med sitt block i en Icakasse.

Man bags aint gay no more!!!

Kategori:

A kebab vs a man

Fördelar med en kebab:
  • Man vet vad den kostar i förväg
  • Man vet att kebaben följer med hem
  • Man slipper jobbigt kallprat
  • Har man tur kan man få nåt fräscht, som lammkött
  • Man kan välja storlek; stor eller liten
  • Man får välja var man vill ha såsen
  • Dricka ingår
  • Det är lätt att slänga ut kebaben på morgonen
  • När den är slut är det slut, inga jobbiga sms här inte
  • Man vaknar garanterat tillfredställd
 

Same shit

Han kommer en gång om året.
Han kommer på natten när jag sover.
Han klampar in i mitt privatliv och ger mig skit jag inte vill ha och förväntar sig tacksamhet.
 
Jämfört med de flesta killar är tomten faktiskt ändå smart.
 

Things we might have said..

Vi, jag och min allra bästa kompis, försöker komma på taskiga saker vi sagt till killar.
Anar att de värsta dissarna, rent generellt, kan vara en följande tre saker:
  1. "Kan du inte skruva? Jag trodde du var en man?"
  2. "Det var helt ok men du stoppade väl inte in den helt?"
  3. "Tycker du att det här är bra sex?

Inför det nya året

Ok.
Nytt år, nya tag.
 
Efter ca 6 månaders "vila" från killar ska jag ta nya tag vad det gäller att dissa och fördumma pojkarna.

Under det senaste halvåret har jag odlat lite samvete vilket märks i mina mesiga inlägg. Samvetet gav inte det resultat jag hade hoppats på så nu återgår jag till mitt gamla cyniska och bittra jag som helt ärligt tycker att killar måste vara bland de dummaste som vandrar på vår jord.
 
På lördag gäller det, med rigorös förberedning av idiotiska raggningsrepliker ska vi utsätta stackars oanande killar för experimentet "How stoopid kan you get?"
 
Två tjejer och en säkrad fyllemobil (hemligt kontantkort) i kombination med rastlöshet skapar ett perfekt tillfälle för evil recreation.
 
Resultatet redovisas här i början av nästa vecka.
 
Och där kom det valbekanta pirret av jakt som jag inte känt sen i våras.

För att summera min helg

Kategori:

Även solen har fläckar, några få iaf..

Guldfiskar här bättre minne än mig, vad det gäller vissa saker. Namn, tid och plats får bara inte plats i min hjärna och här har vi utdrag ur två konversationer med Retard den här helgen.
På hans begäran, som ett bevis på att tjejer också kan vara dumma ;)
 
Jag är i kursivt, som vanligt, same as last time..
 
Retard har skickat en länk till en webshop:
 
ah men crap
jag har hjärnsläpp
vad hette det i Sovjet?
Marx

 ?
kommunism?

 ja
haha

 hahahahahahaha

 jag gillar kommunistisk fabrik-look
hahahahahaha

 and you're calling me a retard?

 hahahahahaha
mina jävla hjärnsläpp....
---------------------------------
Du är ju den jobbigaste personen att kolla på film med
 
Va? Hur menar du då?
 
Jo men du är ju så jävla fipplig
 
Det är jag väl inte alls. Eller tänker du på den enda gången vi har kollat på en film tillsammans? Den gången vi hade dejtat i en vecka och jag hellre ville göra annat med dig? För i så fall räknas det inte
 
Det kanskie det var, vilken film så vi på då?
 
Den där militärfilmen
 
Ah, den med den där snygga tjejen?
 
Nej, inte Goldie Hawn-filmen, den med han killen i badrummet som sköt sig
 
Skojar du med mig nu? Benämner du The full Metal Jacket, vilket för övrigt är den bästa filmen någonsin, som "den där militärfilmen"? Skäms på dig, dumma flicka!!

Illusionen om rätt och fel

Alla lever vi i en illusion.
Den subjektiva sanningen gör att det aldrig finns ett korrekt svar och därför lever vi alla i en mycket abstrakt och individuell bubbla.
Man kan se detta genom alla missförstånd som uppstår i vår interaktion med varandra.
Jag kan tycka att jag är så tydlig och rak som det bara är möjligt, men eftersom mottagaren av mitt budskap har helt andra referensramar kan mitt budskap uppfattas lika glasklart som jag tycker att jag leverar det, ändå går vi därifrån med helt olika uppfattningar om vad vi just pratat om.
 
Jag och Retard har pratat om att hålla kurser i objektivitet. Målet är att man ska kunna återberätta något som hänt utan att vinkla det.
Det är tydligen mänskligt och enormt svårt att förhålla sig till något helt neutralt och anledningen till detta är bla att våra hjärnor helt enkelt är för smarta för vårt eget bästa.
Om man utgår ifrån kognition och tidigare inlärda mentala scheman associerar man vissa saker med andra. Det går per automatik och vi är oftast helt omedvetna om hur vi tolkar och drar slutsatser.
Hjärnan är även konstruerad så att den omöjligt kan ta in alla intryck för det blir för mycket data att hantera. Vi får en så kallad "cocktail effekt" där vi kopplar bort bruset men reagerar så fort något relevant eller intressant dyker upp.
Vad hjärnan väljer att komma ihåg och vad den väljer att sålla bort beror till stor del på tidigare inlärda mentala scheman.
Vi har även en starkt utvecklad förmåga att fylla i luckor för att skapa mening i vad som händer, detta kallas lite fint för apophenia. Vårt behov av att skapa mening där det inte finns en uppenbar koppling gör att hjärnan "hittar på" en åt oss, fast helt omedvetet. Vi hänger inte med i den här processen i hjärnan, men vi är likväl helt säkra på att vi har rätt.
 
Om det är lika självklart för mig att en blomma är röd kan det vara precis lika självklart för en annan att den är rosa. Om mina mentala scheman har lärt mig att jag oftast har fel kan jag gå in och ursäkta mitt misstag på samma sätt som en annans mentala scheman har lärt någon att den oftast har rätt så den personen står på sig tills den andra ger med sig. I båda dessa fall har våra tidigare mentala scheman förstärks genom att ett utslag av en situation inträffat ännu en gång, som en positiv eller negativ spiral som bara fortsätter och blir starkare om man inte medvetet stoppar den.

Men ingen har ju rätt, och ingen har fel, man har bara en annorlunda perception av verkligheten.
 
Perceptionen skapar illusionen.
 
Våra mentala scheman, perceptioner och associationer går att förändra och lära om som tex efter en dålig uppväxt.
Jag ser det som personlig utveckling, något vi alla bör ägna mer tid åt.
 
Det finns alltid en förklaring till varför människor beter sig som dom gör och det är sällan det första alternativet som dyker upp som är rätt, för vi är ofta mycket snabba på att döma andra efter våra egna subjektiva referensramar.
För att leva i en nära relation krävs det att man tar sig tid för att ta reda på varför vi beter oss som vi gör, speciellt om det ofta blir missförstånd eller andra problem. Det tar tid att lära känna någon, något vi kanske inte har tid för i vårt hetsiga och stressade samhälle.
Det här anledningen till varför jag tror att lyckliga relationer är den svåraste utmaningen för oss människor.
 
I grund och botten är vi levande varelser med extremt lättanpassade hjärnor.
Det finns inget du och jag, eller vi och dom, bara vi.
Allt annat är en falsk dikotomi.
Kan vi inte förhålla oss realistiskt till våra illusioner om oss själva så har vi lite jobb att göra framför spegeln.
Självransakan och ärlighet.
Vem som har rätt och vem som har fel spelar faktiskt ingen roll.
Villkorslös kärlek och acceptans är viktigare, och framför allt mognare.
 
 

Att benämna en relation på ett korrekt sätt

Min allra bästa och underbaraste vän var på en fest nyligen.
En kille och en tjej höll om varandra och hånglade och för en utomstående såg de ut att "höra ihop".
 
Hon pratar lite med dom och frågar efter ett tag hur länge de har varit tillsammans, killen står med armen om tjejen ler och säger att nej, dom är inte tillsammans, de är bara kompisar som ligger då och då.
 
Hon blev irriterad, antingen är man kk eller så är man tillsammans, men dom här hade blandad ihop det där lite. En flickvän håller man om och med en kk så festar man som vanligt och går hem och ligger efter festen.
 
Passade det inte att ha en flickvän just den dagen eller vad är problemet?
 
 
 
 

Einstein yo

 

Daniel

Jag beklagar mig över min sexuella frustration, Daniel klappar mig på armen och säger
"Äh, oroa dig inte, kuk kommer och kuk går"

Mina enkla små tips

En kompis:
Du som har lite koll på killar??? Varför förstår man sig inte på dom??? Ibland är dom jätte på för att sen inte ens visa nåt intresse... Vad vill dom då egentligen ???
 
Jag:
Utgå ALLTID ifrån att dom är dumma i huvet och inte har en aning om vad dom håller på med.
Ta allt dom säger för det dom säger, tolka aldrig och låt dom visa vad dom går för genom handling och inte bara med ord

B-uppsats i sociologi tar en otippad vändning