Att ta vara på det man har

Gräset är inte grönare på andra sidan brukare man säga.
Samma sak med oss. Man kan byta ut killen, men förr eller senare sitter man där med samma problem igen.

Det bästa med att inleda ett förhållande är att man inte har sårat varandra ännu. Man kan ligga i sängen en hel natt och prata om allt möjligt och bara ha det så underbart. Jag kallar såna nätter för bubblor då inget annat finns. Man är en sluten enhet och kemin är allt som behövs. Man kan helt enkelt inte komma varandra tillräckligt nära. Man får bara chansen till några bubblor, för det där underbara mattas av ganka fort. Ska man ha ett bra förhållande krävs att man börjar jobba ganska omgående och det blir ju en paradox när man inte ens är tillsammans.
Det händer så sällan att man träffar någon man kan bli ett med. Någon man på fullaste allvar känner att den här människan vill jag ha kvar i mitt liv, och att den andra känner samma sak. Ändå är vi för fega att våga satsa. Att gå in i ett förhållande krävs att man tar varandra i handen och hoppar från stupet.
Tilliten är allt. Man kan krossa förtroendet på några minuter, och det tar månader, om inte år, att bygga upp det igen. Därför är det så viktigt att ta vara på det man har.
Ingen är perfekt. Vem man än träffar så kommer det förr eller senare dyka upp brister. Det gäller att gradera bristen. Jag väljer tidskrävande intressen framför missbruk any day. Jag tycker inte att det är så farligt att killen inte fäller ner sitsen efter sig, för på det stora hela spelar det faktiskt ingen roll. Och vem är det som säger att den ska vara nere?
Det finns dealbreakers, och det finns brister man tvingas acceptera, och det finns brister man får jobba med. Jag behöver tex bli bättre på att städa, och det jobbar jag på dagligen. De flesta killar behöver bli bättre på att kommunicera, tänk om ni kunde träna på det dagligen? Vilka underbara konversationer ni skulle ha med era flickvänner då. Ni skulle få se helt andra sidor av era flickvänner om ni tar en kväll att prata om något, vad som helst, en kväll istället för att glo på en skärm.

Det tar tid att lära känna någon. Ta vara på den tiden. Titta på den du är tillsammans och försök tänka på vad som var så underbart med den här människan att du kunde vara vaken en hel natt bara för att hormonerna var på topp och du kunde  inte få nog en gång i tiden.